Hiddink: "Zeist was kille, deurendichte, koude bedoening"

7 december 2019, 12:07

Guus Hiddink bewaart slechte herinneringen aan zijn laatste periode als bondscoach van het Nederlands elftal. De suggestie dat hijzelf minder scherp zou zijn dan voorheen, is volgens de Varssevelder onjuist. "Dat lag aan iets anders", aldus Hiddink.

"Ik heb het die tweede periode in Zeist nooit meer naar mijn zin gehad. Het was gewoon een kille, deurendichte en koude bedoening in Zeist", zegt Hiddink in het Algemeen Dagblad. "Ik voelde me totaal niet op mijn plek, dat had ik nog nergens zo meegemaakt. En net toen het bij Oranje iets stabieler begon te worden, moest ik van het veld en adviseur worden van de directie en raad van commissarissen........."

Hiddink werd in 2014 aangesteld als opvolger van Louis van Gaal, die Nederland naar de derde plek op het WK had geleid. Vervolgens miste Oranje twee eindtoernooien op rij. "Ik heb altijd gezegd dat ons voetbal in golfbewegingen gaat. Ik zat er helaas in een mindere periode met minder mogelijkheden dan voorheen of bijvoorbeeld nu. Nu zijn we een paar jaar verder en vinden de mensen ons weer favoriet voor het EK. Zo gaat dat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen