Gisteren gemist: Ajax verliest, transferban Chelsea gehalveerd

7 december 2019, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2019, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 6 december.

Brutaal Willem II dient dramatisch Ajax eerste nederlaag toe

Ajax heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de Eredivisie. Willem II was in de Johan Cruijff ArenA met 0-2 te sterk voor de Amsterdammers. Een stunt van de Tricolores, waar voormalig Ajacieden Ché Nunnely en Damil Dankerlui een hoofdrol speelden. Ajax kent door het verlies een zeer slechte generale repetitie voor het duel met Valencia

Captain Memphis helpt Lyon met twee goals aan zege

Aanvoerder Memphis Depay heeft vrijdag een hoofdrol gepakt bij Olympique Lyon. Mede door twee goals van de aanvaller won de Franse subtopper met 0-4 bij Olympique Nîmes, dat een groot gedeelte met negen man speelde.

Volendam heeft periode voor het grijpen na winst tegen Eindhoven

FC Volendam en SC Cambuur lijken samen te gaan strijden om de tweede periode. De nummers één en twee deden op een regenachtige voetbalavond allebei wat ze moesten doen: FC Volendam zette FC Eindhoven opzij in het Jan Louwers Stadion, Cambuur besliste het treffen met hekkensluiter FC Dordrecht al voor rust en deed – dankzij puntenverlies van De Graafschap bij FC Den Bosch – uitstekende zaken in de titelrace.

AZ krijgt volgende week uitsluitsel over duel met Ajax

AZ krijgt dinsdag 10 december te horen of de wedstrijd tegen Ajax van zondag 15 december weer in het eigen stadion gespeeld kan worden. Dat meldt de gemeente Alkmaar vrijdagmiddag. Het is nog altijd onduidelijk of het stadion veilig genoeg is om in te spelen. De gemeente laat in een persbericht weten dat zij momenteel bezig zijn met alle informatie te verwerken.

Ziyech start zoektocht naar jonge veldbestormer Yassine

Hakim Ziyech is op zoek naar Yassine Hussairy, de jongen die vorige week tijdens het Champions League-treffen tussen Lille en Ajax naar hem toe kwam. De Ajacied was in de veronderstelling dat hij na de wedstrijd zijn shirt aan de vader van Yassine had gegeven, maar nu blijkt dat iemand zich had voorgedaan als vader van de jonge veldbestormer. Dat wil Ziyech rechtzetten.

Straf gehalveerd: Chelsea mag in januari spelers aantrekken

Chelsea mag vanaf januari weer spelers aantrekken. De Londense club kreeg in februari te horen dat het twee transferperiodes geen aankopen mocht doen voor het overtreden van regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers. Het Internationaal Sportgerechtshof CAS heeft nu bepaald dat de straf wordt gehalveerd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen