Ten Hag walgt van Ajax-optreden: "Dit is onacceptabel"

Ten Hag walgt van Ajax-optreden: "Dit is onacceptabel"

6 december 2019 – Erik ten Hag beleefde vrijdag een verschrikkelijke avond in de dug-out van Ajax. De oefenmeester van de koploper zag zijn ploeg dramatisch spelen tegen Willem II en daardoor met 0-2 verliezen. Na afloop was hij dan ook niet mild in zijn oordeel.Dat de zege van Willem II verdiend is, is volgens Ten Hag duidelijk. "Willem II heeft het goed gedaan, dat is absoluut waar", luidt zijn reactie bij de NOS. "Maar wij hebben het natuurlijk helemaal niet goed gedaan. Daar zit hem de crux. We houden ons niet aan de principes die we hebben in het voetballen. Op een gegeven moment wordt het een optelsom van dingen en speel je gewoon een heel slechte wedstrijd. We hebben ons niet aan de afspraken en de taken gehouden. Dan krijg je dit. Dan valt het team uit elkaar en zijn de ruimtes veel te groot. We hadden een slechte veldbezetting, er zat geen tempo in en zo kun je doorpraten."

Het leek erop alsof Ajax alvast met de kraker tegen Valencia in de Champions League bezig was, maar dat is volgens Ten Hag niet aan de orde. "Dat heeft er allemaal niets mee te maken", is hij stellig. "Je kunt van alles bedenken, maar wij moeten gewoon leveren en dat hebben we vandaag niet gedaan. We nemen hier geen genoegen mee, want dit is onacceptabel. Dit kan niet en we moeten bij onszelf te rade gaan en in de spiegel kijken. Het kwam er allemaal niet uit vanavond. Dit is niet goed genoeg om een goede ploeg als Willem II te verslaan."

Ten Hag weet dat hij zijn team snel zal moeten oplappen, aangezien Valencia dinsdag op bezoek komt. Ajax moet in die wedstrijd minimaal gelijkspelen voor overwintering. "Op deze manier gaat het niet lukken. We zullen echt uit een ander vaatje moeten tappen, dat lijkt me helder. We kunnen ons oplappen, dat hebben we al vaker gedaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020