Crisis bij Atlético Madrid na nieuw gelijkspel bij Villarreal

6 december 2019, 22:57

Atlético Madrid heeft weer niet gewonnen, ditmaal kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Villarreal. De crisis in Madrid houdt daarmee aan, want de ploeg van Diego Simeone won slechts één keer in de laatste acht wedstrijden. Atletico is inmiddels afgezakt naar plek zes en staat met twee wedstrijden meer al op vijf punten achterstand van koplopers Real Madrid en FC Barcelona.

Met één overwinning in de laatste zeven wedstrijden sprak men in Madrid voorafgaand aan het duel al over een crisis bij Atlético. Bij de thuisploeg ging het overigens niet veel beter, want die ploeg verloor vier van de laatste vijf wedstrijden en begon eveneens met een slecht gevoel aan de kraker.

Beide ploegen kregen in de openingsfase wat kansen. Met name Joao Felix liet twee goede kansen liggen om de score te openen, maar hij had het vizier niet op scherp. Namens de thuisploeg was Francisco Torres een kopkans, maar die ging net over de lat.

Ook in de tweede helft was het de Portugees van Atlético die een enorme kans om zeep hielp. Hij stond geheel vrij na een goede voorzet, maar schoot de bal rakelings naast de paal. De bezoekers hadden in het restant van de tweede helft het overwicht, maar konden dit niet uitdrukken in de score. Zo bleef het doelpuntloos gelijk en raakt de ploeg van Simeone nog verder achterop bij Real Madrid en FC Barcelona. Van laatstgenoemd ploeg verloor het team van Diego Simeone vorige week nog met 0-1.