Volendam heeft periode voor het grijpen na winst

6 december 2019, 22:05   Bijgewerkt: 6 december 2019, 22:22

FC Volendam en SC Cambuur lijken samen te gaan strijden om de tweede periode. De nummers één en twee deden op een regenachtige voetbalavond allebei wat ze moesten doen: FC Volendam zette FC Eindhoven opzij in het Jan Louwers Stadion, Cambuur besliste het treffen met hekkensluiter FC Dordrecht al voor rust en deed – dankzij puntenverlies van De Graafschap bij FC Den Bosch – uitstekende zaken in de titelrace. Nummer drie NEC verloor bij Excelsior en is gezien. Jong Ajax kan zich maandagavond nog mengen in de strijd om de periodetitel, als het wint van Roda JC.

FC Eindhoven - FC Volendam 1-4

De Wijdbroeken reisden met een reeks van zes overwinningen af naar Eindhoven en lieten daar zien dat ze met zelfvertrouwen speelden. Voor rust stond het al 0-2 dankzij twee treffers van Gijs Smal: de veelvuldig opstomende linksback bekroonde eerst een mooi steekpassje van Franco Antonucci en schoot even later droog raak vanuit de tweede lijn.

De gasten uit het vissersdorp bleven FC Eindhoven van het kastje naar de muur spelen en beslisten het duel vlak na rust definitief: Antonucci leverde weer de assist en Nick Doodeman schoof de 0-3 tegendraads binnen. Even later beloonde Antonucci zichzelf voor zijn uitstekende wedstrijd: 0-4. De 1-4 van Youri Roseboom was slechts voor de statistieken. De ploeg van Wim Jonk heeft nu nog één overwinning nodig en sluit de periode af met een thuiswedstrijd tegen MVV.

FC Dordrecht - SC Cambuur 2-4

Excelsior - NEC 2-1

FC Den Bosch - De Graafschap 2-2

Ook in De Vliert zat het venijn in de start van de tweede helft. De Graafschap liep in rap tempo uit naar een 0-2 voorsprong: Daryl van Mieghem verraste doelman Wouter van der Steen in de korte hoek en Ralf Seuntjens koos slim positie en kon de bal in het lege doel schuiven. FC Den Bosch reageerde echter razendsnel via Paco van Moorsel en maakte er een spannende tweede helft van. Branco van den Boomen leek met een vrije trap van eigen helft één van de mooiste goals van het jaar te maken, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de bal niet stil lag.