Volendam heeft periode voor het grijpen na winst

Volendam heeft periode voor het grijpen na winst

6 december 2019 – FC Volendam en SC Cambuur lijken samen te gaan strijden om de tweede periode. De nummers één en twee deden op een regenachtige voetbalavond allebei wat ze moesten doen: FC Volendam zette FC Eindhoven opzij in het Jan Louwers Stadion, Cambuur besliste het treffen met hekkensluiter FC Dordrecht al voor rust en deed – dankzij puntenverlies van De Graafschap bij FC Den Bosch – uitstekende zaken in de titelrace. Nummer drie NEC verloor bij Excelsior en is gezien. Jong Ajax kan zich maandagavond nog mengen in de strijd om de periodetitel, als het wint van Roda JC.FC Eindhoven - FC Volendam 1-4
De Wijdbroeken reisden met een reeks van zes overwinningen af naar Eindhoven en lieten daar zien dat ze met zelfvertrouwen speelden. Voor rust stond het al 0-2 dankzij twee treffers van Gijs Smal: de veelvuldig opstomende linksback bekroonde eerst een mooi steekpassje van Franco Antonucci en schoot even later droog raak vanuit de tweede lijn.

De gasten uit het vissersdorp bleven FC Eindhoven van het kastje naar de muur spelen en beslisten het duel vlak na rust definitief: Antonucci leverde weer de assist en Nick Doodeman schoof de 0-3 tegendraads binnen. Even later beloonde Antonucci zichzelf voor zijn uitstekende wedstrijd: 0-4. De 1-4 van Youri Roseboom was slechts voor de statistieken. De ploeg van Wim Jonk heeft nu nog één overwinning nodig en sluit de periode af met een thuiswedstrijd tegen MVV.

FC Dordrecht - SC Cambuur 2-4

Cambuur is al sinds eind augustus ongeslagen en liet zich ook niet verrassen door de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, het financieel geplaagde FC Dordrecht. Anass Achahbar maakte de 0-1 van Robin Maulun nog ongedaan met een rake penalty, maar de ploeg van Henk de Jong liep nog voor rust uit naar een 1-4 voorsprong: Mees Hoedemakers schoot raak van afstand, Kellian van der Kaap en Maulun deden van dichtbij ook een duit in het zakje. De koploper in de reguliere stand vond het met deze stand wel mooi geweest en speelde de wedstrijd in alle rust uit.  Daar kon de 2-4 van Stef Gronsveld niets aan veranderen.

Excelsior - NEC 2-1

Voor rust gebeurde er weinig in Kralingen, afgezien van een vroege kans voor Ole ter Haar Romeny die verijdeld werd door doelman Alessandro Damen. De tweede helft begon echter spectaculair: Sander Fischer had de score nog niet geopend of Ter Haar Romeny had NEC alweer op 1-1 gezet met een fraaie knal van afstand. De Nijmegenaren gingen op jacht naar meer, zagen Anthony Musaba een opgelegde kans missen, maar kregen de deksel op de neus: Joël Zwarts schoot van dichtbij de 2-1 binnen.

FC Den Bosch - De Graafschap 2-2
Ook in De Vliert zat het venijn in de start van de tweede helft. De Graafschap liep in rap tempo uit naar een 0-2 voorsprong: Daryl van Mieghem verraste doelman Wouter van der Steen in de korte hoek en Ralf Seuntjens koos slim positie en kon de bal in het lege doel schuiven. FC Den Bosch reageerde echter razendsnel via Paco van Moorsel en maakte er een spannende tweede helft van. Branco van den Boomen leek met een vrije trap van eigen helft één van de mooiste goals van het jaar te maken, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de bal niet stil lag.

Een arbitrale beslissing met grote gevolgen, zo bleek later. In plaats van 1-3 werd het 2-2: Leo Väisänen kopte raak na een halve redding van Hidde Jurjus en voltooide de knappe comeback van zijn ploeg. De Superboeren beginnen koploper SC Cambuur uit het zicht te verliezen na hun derde puntenverlies op rij: het onderlinge verschil bedraagt nu zeven punten. Jong Ajax kan maandag de tweede plek overnemen.

Overige uitslagen:
Telstar-NAC Breda 1-1
MVV-Jong FC Utrecht 1-1
Almere City-TOP Oss 3-0
Go Ahead Eagles-Jong PSV 1-1
Jong Ajax-Roda JC (maandag)
Jong AZ-Helmond Sport (maandag)

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 17 januari 2020