Stegeman gaat voor resultaat tegen AZ: "Elke ploeg kent zwaktes"

6 december 2019, 18:50

PEC Zwolle neemt het zaterdagavond op tegen AZ en als het aan trainer John Stegeman ligt snoepen de Blauwvingers punten af van de huidige nummer twee van de Eredivisie. De trainer refereert voor de wedstrijd tegen AZ aan de wedstrijden tegen Ajax en PSV en denkt dat zijn ploeg in staat is om resultaat te halen tegen de Alkmaarders.

"Waarom zou dat niet kunnen? Elke ploeg heeft haar zwaktes", zei Stegeman tegenover de Stentor. "Tegen PSV was het een half uur lang prima en ook tegen Ajax speelden we een periode goed mee. AZ heeft ook zijn zwakke punten en die moeten we bloot zien te leggen. We zijn er klaar voor om een goede ploeg als AZ tegengas te bieden."

PEC Zwolle won de laatste thuiswedstrijd van Fortuna Sittard en liet vorige week tegen Feyenoord een goede kans liggen om in de Kuip een resultaat te halen. Door de vele gemiste kansen ging het alsnog onderuit met 1-0. AZ won de laatste vijf wedstrijden en kreeg daarin geen enkele goal tegen, toch heeft Stegeman vertrouwen in zijn ploeg. "Dat zijn ook gewoon elf mannen die naar de wc gaan en 's ochtends wakker worden. Het wordt een mooie uitdaging voor ons."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen