AZ houdt talentvolle middenvelder Oosting langer aan boord

AZ houdt talentvolle middenvelder Oosting langer aan boord

6 december 2019 – Het is AZ gelukt om het contract van Thijs Oosting open te breken en te verlengen. De negentienjarige middenvelder ligt dankzij zijn nieuwe verbintenis tot 2022 vast. Bovendien heeft de club de optie op een extra seizoen.Oosting speelt sinds de zomer van 2016 voor AZ, dat hem destijds overnam van FC Emmen. Een jaar later maakte hij zijn debuut in het eerste, maar van een grote doorbraak is vooralsnog geen sprake. Oosting speelt voornamelijk in Jong AZ, waar hij in zestien Eerste Divisie-duels vier keer scoorde. Ook gaf hij vier assists, waardoor hij de meest waardevolle speler is van Jong AZ.

Door middel van het nieuwe contract spreekt AZ het vertrouwen in hem uit. "Ik ben heel blij met dit nieuwe contract", reageert Oosting. "Twee jaar erbij, terwijl ik nog een jaar had. Daar spreekt vertrouwen uit. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij AZ. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen en ben hier ooit gekomen omdat ik het eerste wil halen. Dat gaat de goede kant op, want afgelopen week mocht ik meetrainen met de A-selectie."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts hoopt dat Oosting de stap naar het eerste elftal kan zetten. "Thijs is een middenvelder met veel loopvermogen en diepgang", zegt hij. "Een jongen met een uitstekende trap en scorend vermogen. Hij is gretig, wil hogerop en gaat bij AZ vol voor zijn kans."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021