Buijs tast in duister over speelwijze Utrecht tegen Groningen

6 december 2019, 17:45

Het is Danny Buijs nog een raadsel hoe FC Utrecht zondag voor de dag zal komen tegen FC Groningen. John van den Brom maakte al kenbaar dat hij wijzigingen gaat doorvoeren en dus weet Buijs niet wat hij kan verwachten.

Utrecht verloor drie duels op rij en komt dus in slechte vorm naar Groningen. "Je ziet bij veel ploegen wel een verschil tussen prestaties in uit- en thuiswedstrijden en dus verwacht ik bij ons dat Deyovaisio Zeefuik en Django Warmerdam hogerop komen te spelen. FC Utrecht heeft nu drie duels op rij verloren, zonder te scoren. Hoe zij zullen spelen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Sowieso zijn de verschillen tussen de ploegen in de Eredivisie erg klein", vindt Buijs.

De coach beschikt over een fitte selectie, al is Mike te Wierik nog een twijfelgeval. "Dit betekent dat we veel keuze hebben", concludeert Buijs op de clubwebsite, "We hebben bijna iedereen fit en dus ook veel mogelijkheden om na te denken over allerlei opties." Groningen wil zich revancheren voor het verlies tegen Fortuna Sittard (1-0).

Buijs blikt met nog drie duels te gaan in 2019 alvast terug op het jaar. "We zijn op basis van dit kalenderjaar de nummer vijf van Nederland als je kijkt naar het aantal punten en hebben na AZ de minste tegengoals te verwerken gekregen", zegt de coach, die ook kritisch is. "We hebben ten opzichte van het eerste halfjaar al wel meer balbezit en houden de bal langere tijd in de ploeg in de opbouw. Maar we presteren nog steeds bij de onderste vijf ploegen als het gaat om het creëren en benutten van kansen. Daarin moet het beter. We moeten dan ook kritisch blijven op het spel aan de bal."

Lees hier wat Van den Brom verwacht van het duel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen