AZ krijgt volgende week uitsluitsel over duel met Ajax

AZ krijgt volgende week uitsluitsel over duel met Ajax

6 december 2019 – AZ krijgt dinsdag 10 december te horen of de wedstrijd tegen Ajax van zondag 15 december weer in het eigen stadion gespeeld kan worden. Dat meldt de gemeente Alkmaar vrijdagmiddag. Het is nog altijd onduidelijk of het stadion veilig genoeg is om in te spelen. De gemeente laat in een persbericht weten dat zij momenteel bezig zijn met alle informatie te verwerken.'Aanstaande maandag wordt de laatste stap in de beoordeling gezet en wordt er een definitief advies voor het college van burgemeester en wethouders opgesteld. Het college neemt op basis van dit advies op dinsdag (10 december 2019) een gemotiveerd besluit of het stadion wordt vrijgegeven voor de wedstrijd AZ-Ajax van 15 december', schrijft de gemeente Alkmaar.

AZ lag de laatste weken behoorlijk in de clinch met de gemeente over de terugkeer in het stadion. AZ stelde dat er constant aanvullende eisen nodig waren, terwijl die volgens de club niks te maken hadden met het kunnen vrijgeven van het stadion. Eerder deze week gaf een woordvoerder van de gemeente nog aan dat het duel mogelijk zonder supporters gespeeld gaat worden.

Lees ook: KNVB twijfelt niet en rekent erop dat AZ tegen Ajax doorgaat

Vrijdagmiddag maakte de gemeente echter kenbaar dat het hoopt op een zo snel mogelijke terugkeer van AZ in het eigen stadion, inclusief supporters. 'Zoals wij u eerder lieten weten, willen wij het voetbal weer zo snel mogelijk terug in de stad. Zorgvuldig en bovenal veilig voor de ruim 17.000 voetballiefhebbers die het stadion bezoeken. Daar maken wij ons sterk voor', aldus de gemeente.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020