Fraser: "Wij zijn geen Barcelona en moeten realistisch blijven"

Fraser: "Wij zijn geen Barcelona en moeten realistisch blijven"

6 december 2019 – Sparta Rotterdam ging vorig weekend met ruime cijfers hard onderuit in het duel met Willem II, maar trainer Henk Fraser heeft zich na die wedstrijd geen enkele zorgen gemaakt om zijn ploeg. "Ik zie het als een incident", zei hij. Aankomende zondag spelen de Rotterdammers tegen een goed draaiend Heracles Almelo. Fraser verwacht opnieuw een lastige pot, maar heeft vertrouwen in zijn spelers.

Sparta haalt de punten voornamelijk op Het Kasteel, want van de negentien punten werden er maar liefst dertien thuis verkregen. Vorige week werd er kansloos verloren van Willem II met 4-0. "Ik heb moeite met elke nederlaag, maar gek genoeg met deze wat minder. Ik zie het meer als een incident", sprak de trainer in gesprek met Rijnmond. "Wij waren gewoon kansloos daar. Zij waren in alle opzichten de baas. Wij zijn geen Barcelona en als je niet doet waar je normaal goed in bent ga je ook tegen Willem II gewoon hard eraf."

De tegenstander van aankomende zondag steekt in een uitstekende vorm en onder aanvoering van spits Cyriel Dessers gaat het de ploeg uit Almelo voor de wind, ziet ook Fraser. "Zij doen het op dit moment gewoon uitstekend. Voor ons verandert er niet zoveel. Winnen is voor ons gewoon heel erg welkom en ik vertrouw op mijn spelers." Sparta staat momenteel op een elfde plaats en dat is volgens de Hagenees een prima prestatie. "Ik hoop dat we in de laatste wedstrijden van dit jaar, dit niveau nog vast kunnen houden. We moeten realistisch blijven en zullen constant spelen tussen de plekken elf en vijftien, zestien. Aan het einde worden de prijzen verdeeld", zei hij stellig.

gerelateerd