Bosz blij met nieuw veld in BayArena: "Ongelofelijk belangrijk"

Bosz blij met nieuw veld in BayArena: "Ongelofelijk belangrijk"

6 december 2019 – Tot grote tevredenheid van Peter Bosz heeft Bayer Leverkusen besloten een nieuwe grasmat aan te leggen in de BayArena. De coach stoorde zich, net als de spelers, al enige tijd aan het matige veld in het stadion.Bosz ging vrijdag op het persmoment in op het feit dat er een nieuwe grasmat is aangelegd. "Het is ongelofelijk belangrijk voor ons dat we een goed veld hebben", zei hij volgens Kicker. "We zijn een team dat graag de bal heeft en wil opbouwen, dus dan heb je een goed veld nodig. De mat was niet goed meer, dat heeft iedereen kunnen zien." Bosz doelt op het laatste thuisduel van twee weken geleden met SC Freiburg (1-1). Na die wedstrijden waren de Leverkusen-spelers zeer kritisch op het veld.

Leverkusen speelt zaterdagvond voor het eerst op de nieuwe grasmat, als Schalke 04 op bezoek komt. "We hebben gisteren voor het eerst op het veld getraind en de eerste indruk is goed", zegt Bosz. De Nederlander won afgelopen weekend met 1-2 bij Bayern München en wil zaterdag weer een goede slag slaan. "We hebben deze week volledig kunnen trainen omdat we geen andere wedstrijd hadden. Dat is geweldig voor een coach."

Leverkusen staat zevende, maar kan bij winst goede zaken doen. Tegenstander Schalke bezet de derde plaats met drie punten meer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020