Slot twijfelt nog over invulling centraal duo tegen PEC Zwolle

6 december 2019, 15:04   Bijgewerkt: 6 december 2019, 16:23

Het is daags voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle nog onduidelijk wie zaterdag het centrale duo vormen bij AZ. Dat Stijn Wuytens start, is geen verrassing. Wie zijn compagnon wordt, weet trainer Arne Slot nog niet. Hij heeft meerdere opties.

Pantelis Hatzidiakos liep onlangs een ernstige knieblessure op, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. Ron Vlaar kan zijn positie binnenkort overnemen, maar is nu nog niet fit genoeg om te starten. "Hij heeft twee veldtrainingen met de groep meegedaan, die zijn goed verlopen. We gaan bekijken of het al zinvol is om hem mee te nemen", aldus Slot via de officiële kanalen.

De trainer zou ervoor kunnen kiezen om Fredrik Midtsjø of Teun Koopmeiners een linie terug te schuiven. Slot wil echter liever niet aan zijn vaste middenveld tornen. "Er zit namelijk veel automatisme in ons spel. Het is zonde om dat weg te halen", vervolgt hij.  Een andere optie is Jordy Clasie centraal achterin neerzetten. Daar speelde hij afgelopen weekend tegen VVV-Venlo ook.

Met 35 punten uit vijftien wedstrijden staat AZ tweede in de Eredivisie. De voorsprong op nummer drie PSV bedraagt liefst zeven punten. "We staan er goed voor en streven het hoogst haalbare na. Dat streven moet je als sportman hebben. Maar in de winterstop kunnen we pas goed aangeven hoe de onderlinge verhoudingen zijn. Dan hebben we tegen elke ploeg minstens één keer gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen