Klopp legt keuze voor jonge ploeg in League Cup uit

Klopp legt keuze voor jonge ploeg in League Cup uit

6 december 2019 – Jürgen Klopp heeft vrijdag tekst en uitleg gegeven voor zijn keuzes omtrent de selecties voor de League Cup en Wereldbeker voor clubteams. Liverpool komt twee dagen na elkaar in actie in december en zal tegen Aston Villa in de Engelse beker daarom met een jeugdige ploeg verschijnen, omdat alle spelers van het eerste elftal in Qatar zijn. "Iedereen denkt dat we geen kans hebben, maar in voetbal is alles mogelijk", zei Klopp over het jeugdige team dat hij op de been gaat brengen in de kwartfinale van de League Cup. "We moesten het op deze manier doen", doelde hij op de fitheid van zijn selectie. "Dit is voor de jonge spelers bovendien een mooie kans om zich te laten zien."

Lees ook: Liverpool mist Matip op WK, ook geen jonge Nederlanders

En volgens Klopp kan er zomaar wat moois ontstaan. "Ik ben verantwoordelijk voor het resultaat", zei de oefenmeester, die niet bij het duel aanwezig zal zijn. "De spelers spelen in een mooi stadion en hebben geen druk. Ze moeten vechten voor elke centimeter en zich vermaken op het veld. Voor ons is er schema-technisch geen kans om het op een andere manier te doen."

En dus komt Liverpool twee dagen achter elkaar in actie op twee verschillende contintenten met twee verschillende teams. "De oplossing is niet perfect, maar we proberen het zo perfect mogelijk te maken", glimlachte Klopp. De Nederlandse talenten Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg komen mogelijk in actie tegen Aston Villa.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021