Vitesse gaat aanvallender spelen, Honda vermoedelijk op de bank

6 december 2019, 13:48

De hand van Joseph Oosting zal zondag direct zichtbaar zijn bij Vitesse. De interim-trainer gaat zijn ploeg aanvallender laten voetballen dan zijn voorganger, Leonid Slutsky. Gevolg is dat Keisuke Honda waarschijnlijk wordt geslachtofferd.

Vitesse stelde Oosting deze week aan als tijdelijke trainer. Hij zal zondag tegen Feyenoord voor de eerste keer langs de zijlijn staan als hoofdcoach van de Arnhemse club. "Ik heb het gevoel dat het hartstikke goed is gegaan deze week. Ik heb er ook van genoten. Het was vooral genieten omdat ik met topspelers werk die er alles voor over hebben om maximaal te presteren, ze streven naar perfectie. Dat hoort ook bij mij. Maar ik zit er graag bovenop hoor, zo ben ik namelijk als mens en als trainer. Ik geef 100 procent en verwacht van iedereen kwaliteit", zegt hij vrijdag tegen Omroep Gelderland.

"Hoe ik ga spelen? Met 11 man. Nee, we gaan spelen zoals ik training geef. Ik verwacht dat ze maximale inzet tonen en initiatiefrijk voetballen. Ik wil ook het verdedigende blok wat 'hoger' zetten, maar we moeten goed verdedigen en agressief zijn. En waar het kan, hoog druk zetten. We moeten voetballen waar het kan", verklapt Oosting dat hij het een en ander gaat veranderen.

Over zijn opstelling wil Vitesse nog niet veel kwijt, al vermoedt zowel Omroep Gelderland als De Gelderlander dat Honda niet zal starten. Riechedly Bazoer, Navarone Foor en Matus Bero zullen het middenveld vormen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen