Brood haalt druk van de ketel: "Promotie is ambitie, geen must"

6 december 2019, 12:39

Ruud Brood vindt niet dat NAC Breda dit seizoen per se moet promoveren. Hoewel de gedegradeerde club een van de favorieten is voor de titel in de Eerste Divisie, gaat het dit seizoen nog niet fantastisch en dus haalt de coach de druk van de ketel. "Directe promotie is onze ambitie, dat is heel wat anders dan dat je zegt: het is een must."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. "We hebben een inhaalslag gemaakt. Ik was vrij laat rond met de club, de directie was er net, we hadden geen hoofdscout, de organisatie stond in de steigers en een heel elftal moest weg. We moeten bouwen en tegelijkertijd presteren", somt Brood een aantal redenen op waarom NAC Breda in zijn ogen dit seizoen met een kleine achterstand begon aan de competitie.

"We moeten bouwen en tegelijkertijd presteren. In het begin hadden we geluk, maar we moeten ook verder kijken. Moeten we de druk zo erg opvoeren dat een team de druk voelt van het moeten?", vraagt Brood zich hardop af. Voor hem is het seizoen niet mislukt als NAC niet promoveert.

"Maar we krijgen dan wel een knauw. Daar ben ik van overtuigd. Dan stellen we onze ambitie en doelen uit, dat willen we niet", is hij realistisch. "Het onnodig druk erop zetten, is niet nodig omdat meerdere factoren van invloed zijn: spelersbudget, jonge groep, sterkhouders die we missen en blessures. We willen promoveren. Maar het moeten, moet ervanaf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen