Van sabbatical genietende Allegri stelt zoekende clubs teleur

Van sabbatical genietende Allegri stelt zoekende clubs teleur

6 december 2019 – Massimiliano Allegri is niet voornemens zijn sabbatical af te breken en tussentijds bij een club in te stappen. De Italiaanse trainer geniet van zijn vrije tijd en zal op zijn vroegst pas in juni weer ergens aan de slag gaan. Dat vertelt hij in een interview met ESPN.De voorbije tijd is Allegri in verband gebracht met een dienstverband bij verscheidene Europese grootmachten. Na het ontslag van Niko Kovac bij Bayern München zong zijn naam rond in Zuid-Duitsland en Arsenal zou Allegri willen aantrekken als opvolger van Unai Emery. De clubs hoeven de trainer nu echter nog niet te benaderen.

'Toen ik vertrok bij Juventus, namen mijn zaakwaarnemer en ik het besluit om een jaar tussenuit te gaan. Ik ben achttien jaar als speler en zestien jaar als speler actief geweest. Na 34 jaar ben ik gestopt. Ik heb nu de mogelijkheid om te reflecteren, met mensen te praten en in mijn privéleven dingen te ondernemen waar ik gepassioneerd over ben, zoals het theater, kunstexposities en lezen."

Volgend seizoen keert Allegri, die Engelse lessen volgt, terug in het trainersvak. "Volgend jaar wordt een belangrijk jaar. Ik moet een belangrijke beslissing nemen en daar moet ik klaar voor zijn. Na een jaar pauze en vijf jaar bij Juventus te hebben gespendeerd, wil ik niet terugkeren en het slecht doen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021