Corriere dello Sport slaat terug: 'Wie zijn de racisten?'

6 december 2019, 11:10

'Wie zijn de racisten?', staat groot op de cover van de vrijdageditie van Corriere dello Sport. In plaats van het boetekleed aan te trekken, kiest de Italiaanse sportkrant daags na de ontstane ophef duidelijk voor de tegenaanval. De krant ligt onder vuur nadat het donderdag een opvallende kop op de hoofdpagina plaatste.

De krant besteedde donderdag aandacht aan de topper tussen Inter en AS Roma en kopte op de voorpagina 'Black Friday' tussen afbeeldingen van Romelu Lukaku en Chris Smalling. Het kwam Corriere dello Sport op veel kritiek te staan: onder meer AS Roma en AC Milan haalden hard uit naar de krant. Lukaku noemde het '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360173/lukaku-reageert-domste-titel-die-ik-ooit-heb-gezien/,_blank,de domste kop ooit]'.

De krant slaat vrijdag terug door zich openlijk af te vragen wie de racisten nou daadwerkelijk zijn. 'De krant die al een eeuw vrijheid en gelijkheid verdedigt, wordt gelyncht. Voor degenen die het willen en kunnen begrijpen: Black Friday is een lofzang aan de diversiteit, de trots op diversiteit en de rijkdom van diversiteit', verdedigt Corriere dello Sport zich.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen