Veltman: "Als ik vertrek, dan zou ik Schuurs daar neerzetten"

Veltman: "Als ik vertrek, dan zou ik Schuurs daar neerzetten"

6 december 2019 – Joël Veltman leek afgelopen zomer op weg naar de uitgang bij Ajax, maar mocht niet vertrekken en is dit seizoen een vaste waarde onder trainer Erik ten Hag. Daardoor komt Perr Schuurs, die een sterke ontwikkeling doormaakt, lang niet altijd aan spelen toe. Mocht Veltman komende zomer vertrekken, dan raadt hij Ten Hag aan Schuurs op zijn positie neer te zetten.Vorige week was Schuurs tegen Lille de vervanger van Veltman, die door een schorsing het Champions League-treffen aan zich voorbij moest laten gaan. De twintigjarige verdediger maakte in Noord-Frankrijk een prima indruk. "Ik gun hem die minuten meer dan wie dan ook. Natuurlijk zijn we ook concurrenten, maar ik probeer hem zeker te helpen", zegt Veltman tegen Ajax TV.

Veltman zegt zichzelf te herkennen in de zeven jaar jongere Schuurs. "Qua fysiek is hij verder dan ik toen was. Op zijn leeftijd speelde ik bij wijze van nog in de B'tjes", aldus de Oranje-verdediger, die een goede band heeft met zijn jonge teamgenoot. "Soms heb je weleens dat het ongemakkelijk is, maar met Perr heb ik dat niet. Niet voor niets spelen we spelletjes in de bus, dus die band is gewoon heel goed."

Afgelopen zomer liet Ajax hem niet gaan, maar in de toekomst hoopt Veltman alsnog een buitenlands avontuur aan te gaan. Mocht het zover komen, dan kan wat Veltman betreft Schuurs worden doorgeschoven. "Ik hoop dit seizoen nog niet, want ik speel daar natuurlijk. Mocht ik volgend seizoen vertrekken, dan zou ik hem daar neerzetten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021