Transferweekje: Dessers, onhoudbare Zeefuik en leegloop Vitesse

7 december 2019, 12:00

Het duurt nog een kleine maand voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Dessers valt op in buitenland

Ook het buitenland krijgt lucht van de scoringsdrift van Cyriel Dessers. Zowel in Italiaanse als Portugese media valt de naam van de Belg. Serie A-club Cagliari zou de Eredivisie-topscorer op de korrel hebben. De scouting schijnt positief te zijn over de goaltjesdief van Heracles Almelo. Cagliari zoekt een spits omdat de huidige aanvallers niet voldoen. Ook wordt Dessers gevolgd door Sporting Portugal, zo beweert A Bola. Luiz Phellype is de enige echte optie in de punt van de aanval en dus speurt Sporting naar concurrentie voor de Braziliaan. Naast Dessers staat Myron Boadu van AZ naar verluidt ook op de lijstjes van de Sporting-scouts.

Zeefuik onhoudbaar

Volgens het Dagblad van het Noorden wordt Deyovaisio Zeefuik in de winter onhoudbaar voor FC Groningen. Afgelopen zomer was er al concrete [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358542/zeefuik-wij-gaan-voor-het-linkerrijtje-dit-is-een-goede-stap/,_blank,interesse] vanuit Frankrijk voor de rechtsachter. Het Franse Stade Reims bood zich aan, maar FC Groningen liet hem destijds niet gaan. Volgens DvhN doet hij het momenteel zo goed, dat er opnieuw interesse komt en zelfs deze winter al. FC Emmen's Glenn Bijl – ook aan hem werd afgelopen zomer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352719/bijl-ideaalplaatje-van-fc-groningen-werd-steeds-minder-mooi/,_blank,getrokken] – werd geopperd als nieuwe back, maar volgens het regionale medium oriënteert Groningen zich op de Duitse markt voor een nieuwe rechtsback. Met name op het tweede Duitse niveau wordt gekeken voor een vervanger, ook omdat Bijl een nieuw contract tekende bij Emmen en aan hem dus een fors prijskaartje hangt. 

Veltman

We blijven nog even in de rechtsbacks, dat is althans een plek die Joël Veltman kán vervullen. Bij Ajax staat hij de laatste maanden centraal achterin, maar dat had ook zomaar anders kunnen lopen. Na zijn zware blessure toonde Willem II interesse in de Ajax-back, zo vertelde hij bij Andy in de Auto. Ook Fortuna Sittard zou belangstelling hebben gehad, maar daar hoorde Veltman zelf nooit wat van. Via assistent-trainer Gery Vink was er serieus contact met de Tilburgers, maar tot een (tijdelijke) transfer kwam het niet. Veltman werd al eerder gelinkt aan een afscheid komende zomer en ging daar op het [a,https://www.youtube.com/watch?v=oIM3Lot_hag&t=200s,_blank,clubkanaal] van Ajax opnieuw op in. "Mocht ik volgend seizoen vertrekken, zou ik Perr Schuurs op mijn plek zetten", keek hij vooruit.

Drukke week bij Vitesse

Het was een drukke week in Arnhem: Leonid Slutsky (en zijn assistenten) stapte op, clubicoon Edward Sturing [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360103/sturing-weigerde-interim-periode-van-enkele-weken-bij-vitesse/,_blank,bedankte] ditmaal voor de (tijdelijke) eer en daarom werd uiteindelijk Joseph Oosting [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360063/vitesse-oosting-interim-coach-sturing-blijft-bij-de-jeugdopleiding/,_blank,voor de groep gezet] in Arnhem. Onder hem zal er wel het een en ander veranderen, al is de rol van Jeroen Houwen in elk geval uitgespeeld, zo schreef [a,https://www.gelderlander.nl/vitesse/doelman-houwen-op-zijspoor-bij-vitesse~a5982404/?referrer=https://t.co/YZ2XtLxj8K,_blank,De Gelderlander]. De goalie maakt inmiddels geen deel meer uit van de A-selectie en moet ook Jamal Blackman en Bilal Bayazit voor zich dulden in de rangorde. Ook kondigde zich voor komende zomer al een exodus aan. Smaakmaker [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360098/linssen-verlengt-contract-niet-en-verlaat-vitesse-na-dit-seizoen/,_blank,Bryan Linssen], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360252/ook-foor-gaat-vitesse-verlaten-ik-sta-weer-in-de-etalage/,_blank,Navarone Foor] en Tim Matavz willen allen gebruikmaken van hun transfervrije status. 

De Jong maakt slachtoffers

Sinds deze zomer hebben een aantal middenvelders veel minder perspectief bij FC Barcelona. Dat heeft alles te maken met de komst van Frenkie de Jong, die een vaste waarde is bij de Catalaanse grootmacht. Het grootste 'slachtoffer' is ongetwijfeld Ivan Rakitic, die van basis- naar bankspeler is getransformeerd. Hij wil Barcelona verlaten en flirtte deze week in een interview met El Desmarque met zijn oude club Sevilla. Barça is volgens [a,https://en.as.com/en/2019/12/05/football/1575581442_166617.html,_blank,AS] bereid mee te werken aan een vertrek van de Kroaat en neemt bij een goed bod ook afscheid van Arturo Vidal, die eveneens geen basisspeler is. Ten slotte Carles Aleñá: de clubleiding ziet het nog wel zitten in de 21-jarige middenvelder. Hij mag op huurbasis vertrekken en lijkt op weg naar competitiegenoot Getafe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen