Arsenal-drama zet zich voort met Ljungberg: Brighton wint

5 december 2019, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2019, 00:10

De vrije val van Arsenal komt maar niet ten einde. Ook met Freddie Ljungberg voor de groep blijft de ploeg dramatisch presteren. De Zweed debuteerde afgelopen weekend met een 2-2 gelijkspel tegen Norwich City als interim-coach en is donderdag tegen een nog grotere teleurstelling aangelopen. In een slecht gevuld Emirates Stadium pakte Brighton & Hove Albion de zege: 1-2.

Bij het debuut van Ljungberg als interim-trainer verliep het zondag al niet goed voor Arsenal, maar donderdag werd het nog erger. In het Emirates Stadium verloor de thuisploeg met 1-2 van Brighton, dat met name in de eerste helft de betere ploeg was. Met Davy Pröpper op het middenveld dicteerde de ploeg het spel en kreeg het Arsenal aan het lopen. Het resulteerde na 36 minuten in de verdiende 0-1. Adam Webster werkte binnen uit een corner en zorgde ervoor dat Arsenal voor de vierde keer op rij op achterstand kwam.

Na de pauze ging Arsenal met invaller Nicolas Pepe uit een ander vaatje tappen. De dadendrang resulteerde snel in de gelijkmaker, die gemaakt werd door Alexandre Lacazette. Hij korte raak uit een corner van Mesut Özil. Arsenal wilde erop en erover en leek kort daarna op 2-1 te komen. David Luiz werkte knap binnen uit een vrije trap, maar werd door de VAR tegengehouden wegens buitenspel.

Waar Arsenal vervolgens niet meer toesloeg, deed Brighton dat wel. Tien minuten voor tijd kopte Neal Maupay knap raak uit een voorzet van Aaron Mooy. Arsenal had genoeg verdedigers achter de bal, maar kon die goal toch niet voorkomen. Het slotoffensief wat eigenlijk niet van de grond kwam, had vervolgens niet het gewenste effect: 1-2.

Voor Arsenal nemen de grote zorgen alleen maar toe. De ploeg heeft nu negen wedstrijden op rij niet meer gewonnen. In de Premier League is het al twee maanden zonder overwinning en werd er al zeven keer op rij niet gewonnen. De dolende ploeg staat nu tiende en staat slechts vijf punten boven de degradatiestreep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen