Doelpunt Luckassen helpt Anderlecht naar kwartfinales

5 december 2019, 23:05

In de competitie wil het niet vlotten voor Anderlecht, maar in het bekertoernooi is vooralsnog weinig reden voor onvrede. De topclub uit Brussel is donderdag doorgestoten naar de kwartfinales van het bekertoernooi dankzij een 2-3 overwinning op Royal Moeskroen.

Die club staat in de competitie tiende, terwijl Anderlecht de elfde plaats in handen heeft. Royal Moeskroen kwam via oud-NAC Breda-speler Stipe Perica al na twaalf minuten op voorsprong, maar Kemar Roofe trok de stand al snel weer gelijk. Vervolgens liep Anderlecht uit naar een 1-3 voorsprong. Jeremy Doku scoorde de 1-2 en de derde Anderlecht-goal kwam op naam van Derrick Luckassen, die fraai scoorde. De Nederlander (op archiefbeeld) maakte zijn eerste treffer in Belgische dienst. Omdat Moeskroen via Cedric Omoigui tien minuten voor tijd op 2-3 kwam, werd het nog even spannend. Toch lukte het Anderlecht om de zege over de streep te trekken.

Trainer Franky Vercauteren bekert met zijn team dus door naar de kwartfinales. Vanavond speelde Luckassen als rechtsachter, terwijl Philippe Sandler samen met Vincent Kompany het centrale duo vormde. De Belgische routinier werd echter al snel na rust gewisseld door een blessure. Michel Vlap bleef negentig minuten op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen