Everton ontslaat trainer Silva daags na oorwassing

Everton ontslaat trainer Silva daags na oorwassing

5 december 2019 – Het doek is gevallen voor Marco Silva bij Everton. De Portugese coach stond al lange tijd onder grote druk op Goodison Park en heeft donderdag het fatale gesprek gevoerd met de clubleiding. Silva was achttien maanden in dienst en coachte Everton woensdag voor het laatst in de stadsderby tegen Liverpool die met 5-2 verloren werd.Silva werd in mei 2018 gepresenteerd bij Everton en kreeg het nooit echt aan de praat. Dit seizoen loopt het voor geen meter bij de club. Everton staat achttiende in de Premier League en heeft de laatste drie competitieduels verloren. De nederlaag op Anfield Road was alweer de negende verliespartij van dit seizoen.

Het geduld van Marcel Brands en consorten met de Portugees raakte daardoor op. Everton kan nu op zoek naar de vierde hoofdcoach sinds Roberto Martinez in mei 2016 werd ontslagen. De onrust lijkt zodoende voorlopig nog niet ten einde. Everton meldt donderdag dag Duncan Ferguson voorlopig de honneurs zal waarnemen. Hij zit komend weekend ook op de bank als Everton tegen Chelsea speelt in de Premier League. Volgens de BBC overweegt Everton om voormalig succes David Moyes terug te halen.

Het schema van The Blues is loodzwaar. Na het duel met Chelsea wachten nog wedstrijden tegen achtereenvolgens Manchester United, Leicester City en Arsenal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 januari 2020

  2. zondag 19 januari 2020