AZ tegen Ajax mogelijk zonder supporters in AFAS Stadion

AZ tegen Ajax mogelijk zonder supporters in AFAS Stadion

5 december 2019 – De wedstrijd tussen AZ en Ajax die op zondag 15 december gespeeld gaat worden, blijft de gemoederen bezighouden. De kans is zeer groot dat het duel 'gewoon' in Alkmaar gespeeld kan worden, maar daar zitten nog wel wat restricties aan.



Een woordvoerder van de gemeente Alkmaar geeft tegenover het ANP aan dat het de bedoeling is dat de wedstrijd in het stadion van AZ wordt gespeeld. "Maar vooralsnog wel zonder publiek", aldus de woordvoerder. Volgende week beslist de gemeente of er wel of niet supporters aanwezig mogen zijn en zo ja, hoeveel. "In principe staan we toe dat wedstrijd in het stadion van AZ wordt gespeeld. Dat kan zonder publiek, al is dat ook onze wens niet", aldus de gemeentewoordvoerder. "Volgende week beslissen we of het stadion gedeeltelijk of volledig beschikbaar is voor publiek."

Dat AZ per se fans in het stadion wil hebben, maakt de kwestie er niet gemakkelijk erop. Voor de KNVB zijn er nog twee extra opties. De bond zou het duel kunnen uitstellen of kunnen omruilen. In dat geval speelt Ajax op zondag 15 december thuis en nemen de teams het later dit seizoen in Alkmaar tegen elkaar op.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020