FC Dordrecht maakt zich serieus zorgen over voortbestaan club

5 december 2019, 14:31

FC Dordrecht vreest voor haar voortbestaan. Zolang de gemeente geen geld of garantstelling wil geven voor een nieuw stadion, is het einde nabij voor de Eerste Divisie-club. In het ergste geval is Dordrecht al bezig aan het laatste seizoen. Gemeentelijke steun voor een nieuw stadion is noodzaak, anders verdwijnt Dordrecht. Dat staat in een onderzoek dat de gemeente zelf liet uitvoeren.

"We maken het seizoen af, dat is gewaarborgd. Maar in de huidige situatie moeten we ons afvragen of het verstandig is om daarna aan een nieuw seizoen te beginnen", zegt voorzitter Hans de Zeeuw tegen het Algemeen Dagblad. "Dat is geen dreigement, maar rationeel denken."

Recent weigerde de gemeente een garantstelling. Zodoende ziet De Zeeuw in de huidige situatie drie mogelijkheden om de club te redden. "Verkoop van de club aan een buitenlandse partij, een verzoek bij de gemeente indienen wat de vastgoedwaarde is van het stadion zodat we zonder schulden de liquidatie van de club kunnen aanvragen of alsnog een politieke handreiking krijgen."

De Zeeuw benadrukt dat Dordrecht financieel de zaken op orde heeft staan. Er zit simpelweg niet voldoende geld in de clubkas en daarom is steun van de gemeente nodig. "Sponsors hebben nu al aangegeven dat zij wachten op de actuele ontwikkelingen voor zij zich weer willen binden aan ons. De kans dat we moeten stoppen is dus echt serieus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen