Dessers stelt zichzelf beschikbaar voor nationale ploeg Nigeria

5 december 2019, 14:28   Bijgewerkt: 5 december 2019, 14:57

Cyriel Dessers heeft zich beschikbaar gesteld voor de Nigeriaanse ploeg. De spits van Heracles had afgelopen weekend al contact met de assistent van de nationale ploeg, maar nu meldt de bond via de officiële kanalen dat Dessers zich beschikbaar heeft gesteld voor Nigeria.

Dessers verkeert in de vorm van zijn leven en is momenteel topscorer van de Eredivisie met elf doelpunten. Dat is ook in Nigeria niet onopgemerkt gegaan. Via het officiële kanalen van de bond reageert Dessers op de ontwikkeling. 'Na meerdere gesprekken met de bondsvoorzitter heb ik besloten om mij volledig in te zetten voor Nigeria. Ik hoop dat ik onderdeel kan zijn van het team en dat we samen naar succes kunnen vechten. Ik ben een trotse Nigeriaan en ik kan dan ook niet wachten om het shirt van Nigeria te dragen', liet hij weten.

De in België geboren spits kreeg na de wedstrijd tegen ADO Den Haag een appje van de assistent-coach van Nigeria. Na afloop liet hij al blijken graag uit te willen komen voor de Super Eagles. Doordat zijn moeder over een Nigeriaans paspoort beschikt, heeft Dessers ook de mogelijkheid om voor Nigeria uit te komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen