Inter en AS Roma veroordelen krant na nieuwe racisme-rel

Inter en AS Roma veroordelen krant na nieuwe racisme-rel

5 december 2019 – In Italië is er opnieuw een hoop ophef ontstaan vanwege vermeend racisme. De Italiaanse sportkrant Corriero dello Sport kopte de hoofdpagina met 'Black Friday' tussen de afbeeldingen van Internazionale-spits Romelu Lukaku en AS Roma-verdediger Chris Smalling. Dit moest een voorbeschouwing zijn op de wedstrijd van aankomende vrijdag, maar het leidde echter tot veel woede in Italië. Inter en Roma staan vrijdag in Milaan tegenover elkaar. Als vooruitblik op het duel werden Lukaku en Smalling op de voorpagina van de krant afgebeeld met de uiterst ongelukkige titel. 'Lukaku en Smalling, voormalig teamgenoten bij Manchester United en nu sterren bij Inter en Roma, staan vrijdag tegenover elkaar. Het gaat om de titel en Champions League-voetbal', schreef de krant als ondertitel.

Lees ook: Serie A-clubs slaan handen ineen in strijd tegen racisme

Lukaku kwam al eerder in aanraking met racisme in Italie en zijn club reageerde dan ook direct via de officiële kanalen. 'Voetbal is passie, cultuur en broederschap. Wij zijn en blijven tegen elke vorm van discriminatie', schreef het op Twitter. 

Ook AS Roma kon zich niet vinden in de voorpagina van de krant en reageerde via de eigen kanalen op een ludieke manier. De krant heeft zelf nog niet gereageerd op alle ophef. Het is niet de eerste keer dat er veel discussie is in Italië vanwege racisme

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021