Liverpool mist Matip op WK, ook geen jonge Nederlanders

5 december 2019, 11:26   Bijgewerkt: 5 december 2019, 11:52

Joel Matip (foto) en Fabinho ontbreken bij Liverpool tijdens het WK voor clubteams. Het geblesseerde duo behoort niet tot de 23-koppige selectie voor het toernooi in Qatar, dat over twee weken begint voor de Engelsen. Ook is er geen plaats voor de Nederlandse talenten Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg.

Van Fabinho was al bekend dat hij dit kalenderjaar niet meer in actie komt. Tot aan het Champions League-duel met Napoli miste de middenvelder nog geen wedstrijd in de Premier League. De komende weken is de Braziliaan nog wel even zoet met zijn enkelblessure. Matip staat al een tijdje aan de kant met een knieblessure. Een rentree van de compagnon van Virgil van Dijk is vooralsnog ook niet aan de orde.

Van Dijk en Georginio Wijnaldum behoren vanzelfsprekend tot de WK-selectie. In tegenstelling tot hun landgenoten Hoever en Van den Berg. Voor hen lonkt speeltijd in het League Cup-duel van 17 december met Aston Villa, een dag later speelt Liverpool de halve finale van het WK tegen een nog onbekende tegenstander. Mogelijk wordt het Mexicaanse Monterrey van Vincent Janssen de opponent. Vanwege Liverpools overvolle programma moet Jürgen Klopp zijn selectie opsplitsen.

WK-selectie: Alisson, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Adrian, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Lonergan, Shaqiri, Brewster, Robertson, Origi, Jones, Alexander-Arnold, Elliott, Williams.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen