Brands staat op punt Silva te ontslaan als manager Everton

5 december 2019, 08:37

Marcel Brands gaat Marco Silva ontslaan als manager van Everton. Vooraanstaande Engelse media zijn daarvan overtuigd. Na de nederlaag van woensdag in de Merseyside-derby tegen Liverpool (5-2) valt zijn baan niet meer te redden. Waarschijnlijk krijgt Silva donderdag zijn congé. David Moyes zou al klaarstaan als (tijdelijke) opvolger.

"Ik ben niet de juiste persoon om te praten over de situatie", antwoordde Silva gisteren op de vraag of hij bang was voor ontslag. "Ik begrijp waar de vragen vandaan komen. Dat gebeurt als je wedstrijden verliest. Maar ik hou er niet van om na een wedstrijd te praten over mijn toekomst."

Volgens onder andere BBC, Sky Sports en The Guardian heeft het laatste uur van Silva op Goodison Park wel degelijk geslagen. Onder de Portugees, die anderhalf jaar geleden overkwam van Watford, beleeft Everton een zeer teleurstellend seizoen. De ambitieuze club staat na vijftien wedstrijden achttiende en dat betekent aan het einde van de rit degradatie.

De belangrijkste kandidaat om Silva op te volgen, heet Moyes. De voormalig trainer van The Toffees en Manchester United is momenteel clubloos. Waarschijnlijk gaat het om een tijdelijk dienstverband, waardoor Brands en consorten de tijd krijgen een vaste opvolger te vinden. Moyes kan zaterdag tegen Chelsea al op de bank zitten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen