Kökçü legt keuze voor Turkije uit: "Stukje kansberekening"

5 december 2019, 07:53   Bijgewerkt: 5 december 2019, 07:59

Orkun Kökçü koos afgelopen zomer voor een interlandcarrière bij Turkije, maar het had niet veel gescheeld of de keuze viel op Oranje. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord wilde een keuze maken voordat andere mensen zich ermee zouden bemoeien. Het besluit was weloverwogen. "Er zat een stukje kansberekening bij, hoor. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, wie gaat die de komende tijd nou uit Oranje spelen?", zei hij.

Kökçü speelde in verschillende jeugdelftallen van Oranje, in september debuteerde hij voor Jong Turkije. "Ik zag bij andere spelers met een dubbele nationaliteit hoe dat ging. Voortdurend vragen van journalisten, mensen die zich ermee gingen bemoeien", zegt de Feyenoorder in het Algemeen Dagblad. "Ik wilde een besluit nemen voor het überhaupt ging spelen. Mijn vader zei een paar maanden voor mijn besluit nog dat ik voor Oranje moest kiezen."

Het werd ondanks het advies van zijn vader toch Turkije en daar had hij een gegronde reden voor. "Er zat een stukje kansberekening bij. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, wie gaat die de komende tijd nou uit Oranje spelen? Turkije heeft ook een paar geweldige talenten en de kwalificatie voor het EK liep als een trein, maar ik zie daar op korte termijn meer kansen voor mezelf. De verbondenheid met de Turkse spelers is groot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen