Genietende Van Dijk: "Heel lastig om tegen ons te voetballen"

5 december 2019, 00:00

Liverpool boekte woensdagavond de veertiende zege in vijftien competitiewedstrijden door stadsgenoot Everton met 5-2 te verslaan. De koploper van de Premier League kroop dit seizoen al een aantal keer door het oog van de naald, maar kwam in de Merseyside Derby eigenlijk geen moment in de problemen. "Ik denk dat het best wel comfortabel was", oordeelt Virgil van Dijk na de wedstrijd in gesprek met Ziggo Sport.

Halverwege de wedstrijd leidde Liverpool al met 4-2. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot vlak voor tijd Georginio Wijnaldum nog een duit in het zakje deed. "Het is heel lastig voetballen tegen ons. Vooral als de tegenstander wil opbouwen, door de manier waarop wij druk zetten. Als we de bal winnen zorgen we dat we de counter ingaan, de backs blijven gaan en de middenvelders zitten elke keer op de huid van de tegenstander. Dat is lastig om tegen je te hebben."

Van Dijk eindigde maandag bij het Gouden Bal-gala op de tweede plaats, achter winnaar Lionel Messi. De centrale verdediger had de prijs liever gewonnen, maar is desalniettemin trots. "Als verdediger tweede worden met zulke spelers is best speciaal. Het geef me extra motivatie om nog harder te werken, nog beter en nog belangrijker voor het team te worden."

Vlak voor de uitreiking maakte Van Dijk een grapje over de afwezigheid van Cristiano Ronaldo, wat onder meer de zus van de Portugees niet kon waarderen. "Daar kun je niks tegen doen. Het maakt me ook niet meer uit eerlijk gezegd", reageert Van Dijk daar kort op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen