Liverpool steviger aan kop na overwinning in doelpuntrijke derby

4 december 2019, 23:10

De Merseyside Derby is woensdagavond een prooi geworden voor Liverpool. The Reds waren op Anfield met 5-2 te sterk voor de geplaagde stadsgenoot. Liverpool heeft door de overwinning de eerste plaats in de Premier League steviger in handen, terwijl Everton naar een degradatieplaats zakt. De coach van The Blues, Marco Silva, lijkt te moeten vrezen voor zijn baan.

De burenruzie kende twee gezichten. In de eerste helft zat het publiek op het puntje van de stoel. Al na zes minuten opende Divock Origi de score. De Belg was het eindstation van een rappe uitbraak van Liverpool. Na een splijtende pass van Sadio Mané maakte hij de 1-0. De goals volgden elkaar vervolgens snel op. Xherdan Shaqiri verdubbelde de marge door na weer een prachtige pass van Mané raak te schieten, waarna Michael Keane de spanning terugbracht door de 2-1 te maken.

De aansluitingstreffer van Everton bracht Liverpool niet van de wijs. Al snel werd de marge teruggebracht naar twee doelpunten. Na een magnifieke aanname plaatste Origi de bal langs Everton-doelman Jordan Pickford. Niet veel later viel ook de 4-1. Mané, de man van de eerste twee assists, schoot na weer een rappe counter raak op aangeven van Trent Alexander-Arnold. Vervolgens maakte Richarlison in de blessuretijd van de eerste helft de 4-2.

Waar de clubs uit Liverpool voor rust samen zes keer scoorden, daar wisten zij in het tweede bedrijf het doel slechts één keer te vinden. Dat doelpunt viel nadat Moise Kean verzuimde de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Vlak voor tijd maakte Georginio Wijnaldum aan alle twijfel een einde door na een actie van Roberto Firmino de 5-2 in de lange hoek te plaatsen.  

Liverpool staat door de zege weer acht punten los van Leicester City, dat eerder op de avond met 2-0 won van Watford. Manchester City, dat dinsdag Burnley met 1-4 versloeg, heeft elf punten minder. Everton is met slechts veertien punten terug te vinden op de achttiende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen