Mourinho met Spurs onderuit bij terugkeer op Old Trafford

4 december 2019, 22:35

De rentree van José Mourinho op Old Trafford is niet geworden wat de Portugees ervan hoopte. Tottenham Hotspur was woensdagavond niet opgewassen tegen Manchester United, dat de Engelse kraker met 2-1 won. Marcus Rashford was de grote man bij The Red Devils: hij nam de complete doelpuntenproductie van de thuisploeg voor zijn rekening.

Mourinho keerde woensdag voor even terug bij de club waar hij vorig jaar december werd ontslagen. De wedstrijd had een extra lading door de wankele positie van Ole Gunnar Solskjaer, de opvolger van de Portugees in Manchester. De Noorse oefenmeester begon voortvarend bij United, maar vanwege de aanhoudende tegenvallende resultaten klinkt de roep om zijn vertrek steeds luider. Een nederlaag tegen het Spurs van Mourinho had zomaar het einde van Solskjaer bij United kunnen betekenen.

Het lukte Mourinho echter niet om Solskjaer het laatste zetje richting de uitgang te geven. Dat had alles te maken met de sterke wedstrijd die Manchester United speelde. De ploeg van de Noorse manager begon voortvarend aan het duel met het eveneens geplaagde Tottenham Hotspur: al na zes minuten opende Rashford de score. Na een foutje van Davinson Sánchez schoot de Engelse aanvaller de bal onder de mistastende Paulo Gazzaniga door.

United was daarna een aantal keer dicht bij de 2-0, maar onder meer Rashford (lat) had wat pech in de afronding. Uit het niets kwamen de bezoekers vlak voor rust op gelijke hoogte. Dele Alli ontdeed zich in het strafschopgebied van Fred en knalde de bal langs David De Gea. Vroeg in de tweede helft stelde United orde op zaken. Moussa Sissoko gaf een penalty weg na een overtreding op Rashford. De Engelsman ging zelf achter de bal staan en knalde de 2-1 binnen, wat na negentig minuten het winnende doelpunt bleek te zijn.

Door de zege stijgt Manchester United naar de zesde plaats in de Premier League. Tottenham Hotspur is terug te vinden op de achtste plek.