Dolberg maakt derde doelpunt op rij, maar verliest wel met Nice

4 december 2019, 20:50

Kasper Dolberg heeft woensdagavond voor de derde wedstrijd op rij gescoord in de Ligue 1. Op bezoek bij AS Saint-Étienne verlengde de van Ajax overgekomen spits zijn doelpuntenreeks. Heel veel had OGC Nice daar niet aan, want Les Aiglons verloren met 4-1.

Na een kwartier maakte Dolberg zijn vijfde doelpunt in elf competitiewedstrijden. De mooiste treffer in zijn loopbaan was het niet: een vrije trap van Wylan Cyprien werd niet goed verwerkt door de doelman van Saint-Étienne, waarna Dolberg uit de rebound scoorde.

Zijn doelpunt betekende de 1-1. Saint-Étienne was even daarvoor door een rake strafschop van Denis Bouanga op voorsprong gekomen. Nog voor rust sloeg de thuisploeg twee keer toe: Romain Hamouma verdubbelde de marge, waarna Wesley Fofana de 3-1 maakte. In de tweede helft gooide Bouanga de wedstrijd in het slot door zijn tweede van de avond te scoren.

Nice is na de nederlaag terug te vinden op een teleurstellende veertiende plaats in de Ligue 1. Saint-Étienne stijgt naar de vijfde plek.