FC Barcelona breekt contract toptalent Ansu Fati open

4 december 2019, 20:08   Bijgewerkt: 4 december 2019, 21:05

Ansu Fati gaat voorlopig nog niet weg bij FC Barcelona. De Catalaanse club heeft het contract van het zeventienjarige toptalent opengebroken, opgewaardeerd en verlengd. Fati ligt nu tot medio 2022 vast bij Barça, met een optie voor nog twee seizoenen.

Daarnaast is de afkoopclausule flink verhoogd. De gelimiteerde transfersom in de verbintenis is van 100 naar 170 miljoen euro gegaan. De clausule stijgt naar 400 miljoen euro als Fati een contract tekent als voltijd lid van de eerste selectie van FC Barcelona.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Fati al doorgebroken in het eerste elftal van de Catalaanse grootmacht. Hij speelde dit seizoen elf wedstrijden in de hoofdmacht en was twee keer trefzeker.

Fati zag het levenslicht in Guinee-Bissau en had ook voor een interlandcarrière bij Portugal kunnen kiezen, maar koos er niet lang geleden voor om in de toekomst uit te komen voor Spanje. Voormalig bondscoach Roberto Moreno nam hem al een keer op in de voorselectie van de Spaanse nationale ploeg, maar toen kon hij niet definitief worden geselecteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen