Gerbrands legt uit waarom Van Bommel mag aanblijven

4 december 2019, 17:36   Bijgewerkt: 4 december 2019, 19:08

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad heeft Toon Gerbrands uitgelegd waarom Mark van Bommel nog altijd het vertrouwen krijgt bij PSV. Vanwege de tegenvallende resultaten komt de positie van de 42-jarige trainer steeds verder onder druk te staan. De Eindhovenaren wonnen slechts één van de laatste negen wedstrijden.

In de Europa League is PSV uitgeschakeld en in de Eredivisie lijkt de club uit Eindhoven nu al afgehaakt in de strijd om de landstitel. Waarom is Van Bommel nog niet ontslagen? "Omdat PSV een directie heeft die alleen beslissingen neemt die in het belang zijn van de club. Dat belang overstijgt mij, dat overstijgt John de Jong, Mark van Bommel, wie dan ook", legt Gerbrands uit. "We zitten in een complexe wereld, met een hoop turbulentie en een buitenwacht die werkt met een afrekencultuur. Maar er wordt van mij zorgvuldigheid, integriteit en leiderschap verwacht."

Als de directie zou denken dat een bepaalde maatregel het tij zou doen keren, dan zou die worden genomen. "Of het nou in de spelersgroep is, of de hoofdcoach betreft of de directie, dat maakt niet uit. Op dit moment is het zo dat we met de huidige trainer en de huidige staf op weg gaan naar de volgende wedstrijd. Punt", vervolgt Gerbrands, die tegenspreekt dat het rustig is bij PSV. "Integendeel. Wij snappen echt wel dat de huidige prestaties niet PSV-waardig zijn. Maar juist ómdat elke situatie anders is, beslis je ook anders."

Gerbrands geeft aan dat men bij PSV nu van week naar week leeft. "Ik kan nu niet verder kijken dan Fortuna komende zaterdag. Meer krediet hebben we op dit moment simpelweg niet", aldus de algemeen directeur, die winterse versterkingen niet uitsluit. "Alles wat ons kan helpen om deze situatie te keren is bespreekbaar. Als we in de winterstop iets nodig vinden, aankopen dan wel verkopen, dan kijken we daar naar. Financiële ruimte? Die is er, ja. Alleen: zou je kopen, dan moeten het stabiele aankopen zijn die er direct staan. En die je ook nog een paar jaar hier houdt. Zo wordt er gekeken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen