Willem II naar Ajax: "Moeten een heel goede dag hebben"

4 december 2019, 16:34

De zestiende speelronde van de Eredivisie trapt vrijdag af met een wedstrijd tussen Ajax en Willem II. De Amsterdammers  zijn dit seizoen nagenoeg ongenaakbaar in de Nederlandse competitie, terwijl de Tilburgers boven verwachting presteren en knap vierde staan. Ondanks dat Willem II in goeden doen is, realiseert Adrie Koster zich dat het moeilijk wordt om te stunten in de Johan Cruijff ArenA.

De voorbereiding op de wedstrijd in Amsterdam verloopt niet anders dan normaal, laat Koster weten aan het televisiekanaal van Willem II. "De spelers weten zelf ook wat Ajax in zijn mars heeft. Ik denk niet dat ik veel hoef te vertellen over hoe zij spelen en wat hun speelwijze is. Het zal neerkomen op details en het meegeven van bepaalde zaken waar ze hun voordeel mee kunnen doen", aldus de coach.

"We zullen een heel goede dag moeten hebben, maar zolang de wedstrijd nog gespeeld moet worden, moeten we er vol voor gaan", vervolgt Koster, die tussen 2007 en 2009 werkzaam was voor Ajax. "Ze hebben heel grote stappen gemaakt. Destijds was het een heel goed ploeg, maar ze tikken nu een niveau aan dat Champions League-waardig is. Hoe ver ze afgelopen seizoen kwamen, is heel knap. Nu spelen ze ook weer heel goed voetbal. In de beginfase haperde het wat, maar dat is logisch met die nieuwe jongens. Zoals ze nu spelen, is mooi om te zien."

Het duel met Willem II is voor Ajax de laatste testcase voor het cruciale Champions League-treffen met Valencia. Koster denkt niet dat de Amsterdammers vrijdag al bezig zullen zijn met de laatste groepswedstrijd. "Het gaat wedstrijd voor wedstrijd. Het zal in hun achterhoofd wel spelen, maar zij zullen zich absoluut focussen op de wedstrijd van aanstaande vrijdag."

Willem II stuntte drie weken geleden tegen PSV (2-1), speelde daarna gelijk bij ADO Den Haag (3-3) en won afgelopen weekend van Sparta Rotterdam (4-0). De Tilburgers leven derhalve met vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen Ajax. "We moeten proberen de wedstrijd te winnen en met overtuiging te voetballen, zoals we de laatste tijd hebben gedaan. Je kunt wel zeggen dat je niets te verliezen hebt, maar je hebt drie punten te verliezen. Zij hebben de mogelijkheden en kwaliteiten om er doorheen te voetballen. Het wordt heel lastig, maar we moeten er vol voor gaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen