Ajax
0 – 0
FC Volendam

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje komt bij loting Nations League in pot 1 terecht

Oranje komt bij loting Nations League in pot 1 terecht

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 december 2019 – Het Nederlands elftal zit bij de loting voor de tweede editie van de Nations League in pot 1. Samen met de landen die afgelopen zomer de finaleronde speelden: Engeland, Zwitserland en titelverdediger Portugal. De loting vindt op dinsdag 3 maart plaats in Amsterdam. Daarnaast is Divisie A uitgebreid naar zestien landen, waardoor de eigenlijke degradanten Duitsland, Kroatië, IJsland en Polen op het hoogste niveau blijven spelen.

Door het uitgebreide deelnemersveld krijgt Divisie A in het nieuwe seizoen vier groepen van vier. Bij de vuurdoop van het landentoernooi waren er nog vier groepen van drie. Oekraïne, Zweden, Bosnië-Herzegovina en Denemarken zijn de nieuwe landen in Divisie A. Op basis van de resultaten van afgelopen seizoen heeft de UEFA de volgende potindeling gemaakt:

Pot 1: Portugal, Nederland, Engeland, Zwitserland
Pot 2: België, Frankrijk, Spanje, Italië
Pot 3: Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Denemarken, Zweden
Pot 4: Kroatië, Polen, Duitsland en IJsland

WK-kwalificatie
De Nations League dient ook als vangnet voor de WK-kwalificatie voor het eindtoernooi van 2022 in Qatar. Al gelden hier wel andere regels dan het geval was voor het aanstaande Europees kampioenschap, waarvoor nog zestien landen een kans maken.

Voor de WK-kwalifactie geldt dat de twee beste Nations League-landen, waarvan het reguliere kwalificatietooernooi is mislukt, play-offs gaan spelen. Zij binden de strijd aan met alle nummers twee vanuit de kwalificatiecyclus. In de play-offs vallen drie toegangsbewijzen te verdienen. De tien groepswinnaars van het WK-kwalificatietoernooi kwalificeren zich rechtstreeks. Dus in totaal levert Europa dertien landen aan het WK. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd