Ziyech en Onana bij laatste 10 Afrikaans speler van het jaar

4 december 2019, 12:58

Ajax-spelers Hakim Ziyech en André Onana zijn genomineerd bij de laatste tien voor de award 'Afrikaans Speler van het Jaar'. Vorig seizoen zat het duo niet bij de laatste tien, ditmaal maken ze dus nog wel kans op de prijs. De concurrentie is met onder anderen Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameyang, Riyad Mahrez en Sadio Mané overigens niet mals.

Salah werd de afgelopen twee jaar gekozen tot de beste voetballer van Afrika, in beide edities gevolgd door Premier League-collega's Sadio Mané (Senegal) en Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon). Onana en Ziyech waren vorig seizoen lang in de race, maar moesten het uiteindelijk afleggen bij de laatste tien én in het elftal van het jaar, waarin ze niet werden opgenomen. Ditmaal zijn ze dus wel van de partij bij de laatste genomineerden.

Door het goede jaar van Ajax en met hen Ziyech en Onana komen ze ditmaal dus wel door de laatste schifting. Ismail Bennacer (AC Milan), Kalidou Koulibaly (Napoli), Odion Ighalo (Shanghai Greenland Shenhua FC) en Youcef Belaili (Ahli Jeddah) zijn de andere genomineerden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen