Twente staat wederom tegenover een team met vertrokken coach

4 december 2019, 10:58

FC Twente krijgt voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen te maken met een ploeg die in de week voor het onderlinge duel hun trainer ontsloeg. De Tukkers speelden eerder ook tegen VVV-Venlo toen Robert Maaskant werd weggestuurd en dat duel in Limburg werd verloren. "In zo'n eerste week gebeurt er altijd iets in een groep."

Dat vertelt verdediger Peet Bijen over de wedstrijd van komend weekend. "Vaak zie je dat de ploeg, waarvan de trainer in de problemen zit, een wat uitgebluste indruk maakt", merkte hij op. Een nieuwe trainer zorgt toch altijd voor nieuwe energie bij een selectie.

"Je merkt dat spelers het zien als een nieuwe start. Zeker spelers die tot aan dat moment op de bank zaten. Die ruiken weer hun kansen. Er komt iets van een boost, nieuwe energie. Spelers voelen aan dat er iets gaat veranderen, de instelling verandert", aldus Bijen, die met FC Twente op bezoek bij VVV-Venlo direct met 2-1 verloor.

"Aan de andere kant moet je dat ook weer niet te groot maken. Het lag vooral aan onszelf dat we daar verloren. Het is niet dat VVV opeens de pannen van het dak speelde", maakte Bijen zijn intenties tegen ADO Den Haag direct duidelijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen