Sturing weigerde interim-periode van enkele weken bij Vitesse

4 december 2019, 09:06

Edward Sturing is nog altijd bereid om Vitesse te helpen, maar weigerde om als interim-coach voor enkele weken in te stappen. Het clubicoon nam eerder het stokje succesvol over van Henk Fraser en plaatste zich toen voor Europees voetbal, ditmaal werd hij gevraagd voor slechts enkele weken. "Daar pas ik voor. Als ik instap, wil ik dat voor de rest van dit seizoen doen. Dat aanbod lag er niet."

Dat zei Sturing tegenover De Gelderlander. Hoofdtrainer worden, daar staat hij nog altijd voor open overigens. "Ik was heel graag hoofdtrainer geworden", aldus de oefenmeester. "Vitesse is mijn club. Maar ik ben nu zo vaak crisismanager geweest, dat wil ik gewoon niet meer. Om die reden heb ik afgezegd. De club wil een andere koers varen. Dat respecteer ik verder."

Lees ook: Oosting interim-coach

Sturing blijft zich richten op zijn taak in de jeugdopleiding bij de Arnhemmers en Joseph Oosting - trainer van het beloftenteam - is naar voren geschoven als interim-trainer van Vitesse. Hij beschikt weliswaar niet over het hoogste trainersdiploma, maar heeft van de KNVB voor vier weken dispensatie gekregen om tijdelijk het stokje over te nemen van de opgestapte Leonid Slutsky.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen