Stegeman verbaast zich over 'steen, papier, schaar' om vrije trap

Stegeman verbaast zich over 'steen, papier, schaar' om vrije trap

4 december 2019 – John Stegeman heeft zich verbaasd over het spelletje 'steen, papier, schaar' dat door zijn spelers afgelopen weekend werd gedaan. Op bezoek bij Feyenoord kreeg PEC Zwolle in de laatste minuut een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied en Gustavo Hamer, Thomas Lam en Vito van Crooij wilden hem alle drie nemen. Het simpele spelletje bood uiteindelijk overigens geen relaas.Want hoewel Van Crooij dat spel won, pakte uiteindelijk toch Hamer de bal op. Terecht, zo laat Stegeman weten tegenover De Stentor. "De afspraken zijn duidelijk. Gustavo is de aangewezen speler om die vrije trappen te nemen. En als hij zich niet goed genoeg voelt, wijst hij een ander aan", aldus de coach, die dan ook niet blij was met het voorval.

"Ik heb Vito en Thomas direct gevraagd wat ze van plan waren. Ze vonden dat ook zij een goede vrije trap konden nemen. En omdat Gustavo de vorige vrije trap niet had verzilverd, dachten ze een kans te maken. Gelukkig bepaalt Gustavo en hield hij voet bij stuk", zei de oefenmeester, die de spelers heeft aangesproken op het voorval. "En ze hebben gezegd dat het niet meer zal voorkomen."

Uiteindelijk ging de vrije trap overigens via een Feyenoorder over het doel van Nick Marsman, die zodoende niet in actie hoefde te komen. Daardoor ging PEC Zwolle met 1-0 onderuit in De Kuip.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020

  3. zondag 22 november 2020