Van Wonderen heeft geen contact gehad met clubs

4 december 2019, 07:54

Kees van Wonderen stapte dinsdagmiddag onverwacht op als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. De rechterhand bij Oranje doet dat op een opvallend moment, aangezien EURO 2020 volgend jaar nadert en dat de kroon op het werk moet worden van de laatste maanden. Toch heeft Van Wonderen geen club achter de hand.

Dat verzekert hij tegenover De Telegraaf. Hoewel het door de opmerkelijke timing een van de eerste gedachtes waren bij diens vertrek, heeft Van Wonderen geen contact met bijvoorbeeld ADO Den Haag of VVV-Venlo. "Ik heb met geen enkele club contact gehad. Het lijkt me niet ideaal om lopende het seizoen ergens in te stappen, waar van alles aan de hand is, maar ik sluit niks uit", aldus de voormalig Feyenoord-verdediger, die sinds 2018 werkzaam was bij Oranje.

"Uiteindelijk gaat het erom, dat ik ergens een goed gevoel bij moet hebben. Dat kan in principe over twee weken zijn, al zie ik dat niet zomaar gebeuren, maar ook pas over een half jaar of over anderhalf jaar." Het goede gevoel had hij bij Oranje niet meer. "Ik heb die diploma's niet voor niets gehaald", zegt hij over het op eigen benen willen staan.

Lees ook: Koeman raakt assistent kwijt: Van Wonderen legt taken neer

Hoewel de timing dus opvallend is, heeft Van Wonderen niets achter de hand en ging het echt om het feit dat hij niet meer tevreden was met zijn rol in de staf van het Nederlands elftal. "Je wil het liefst de klus afmaken en onderdeel zijn van een groot toernooi. Maar ik voelde me niet happy in de rol die ik moest vervullen en als je je niet senang voelt dan functioneer je ook niet goed. Dan kan ik wel doorgaan, maar daar heeft dan niemand iets aan", legt hij nogmaals uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen