Serie A-baas ligt onder vuur met vreemd voorstel over racisme

Serie A-baas ligt onder vuur met vreemd voorstel over racisme

3 december 2019 – De Serie A-directeur heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Op uitgelekte fragmenten doet Luigi De Siervo een vreemd voorstel om racisme uit te bannen in de stadions. Hij kwam met het idee op de proppen om microfoons uit te zetten bij racistische geluiden, zodat deze niet te horen zijn op televisie. De Siervo legde dit op tafel in een overleg met clubbestuurders van onder andere Internazionale, AC Milan en Atalanta. De competitiebaas erkent zijn uitspraken, maar benadrukt ook dat de context ontbreekt op de tapes. "Op de fragmenten hoor je slechts een deel van de redenering", laat De Siervo weten in een reactie aan La Repubblica. "We hadden het erover dat we geen journalisten zijn die nieuws moeten maken, maar spektakel moeten produceren. We dachten na over hoe televisie het Italiaanse voetbal het beste kan verkopen. Dat doen we voortduren."

Een artikel uit The New York Times draagt De Siervo aan als aanleiding van zijn uitspraken op de tapes. "In dat artikel stond dat het Italië het nieuwe front vormde voor het racisme in voetbal. Wij willen ons product natuurlijk heel anders verkopen. Daarom deed ik de suggestie over de microfoons die langs de velden staan. Het gebeurt namelijk dat je op televisie details hoort die niemand in het stadion meekrijgt."

Of dit verweer voldoende is om de baan van De Siervo te redden, valt zeer te betwijfelen. In Italië wordt geroepen om zijn vertrek. Ook de aanklager betaald voetbal heeft de betreffende tapes opgevraagd als bewijsstukken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020

  3. zaterdag 25 januari 2020