City draait probleemloos warm voor Manchester Derby

3 december 2019, 23:16

Manchester City heeft de generale repetitie voor de Manchester Derby van zaterdag probleemloos doorstaan. Het elftal van Pep Guardiola kende een kinderlijk eenvoudige avond op bezoek bij Burnley: 1-4. Daarmee herstelde de regerend landskampioen zich ook van de zeperd van afgelopen weekend tegen Newcastle United (2-2).

Op de dag dat Angelino in verband werd gebracht met PSV en Ajax, mocht de linksback starten in de basis van City. Voor de Spanjaard betekende dat zijn zesde basisplaats van dit seizoen. Op Turf Moor hoefde Angelino zich maar amper in te spannen. City dicteerde in de uitwedstrijd en Burnley keek negentig minuten apathisch toe.

Het lag aan doelman Nick Pope dat het halverwege slechts 0-1 stond voor City. Hij kon alleen niet voorkomen dat Gabriel Jesus op fraaie wijze raak schoot. Met de binnenkant van zijn voet krulde hij de bal in de verre hoek achter Pope, waarmee Jesus voor zichzelf ook een einde maakte aan tien wedstrijden zonder treffer. Kansen op een ruimere voorsprong bij rust bleven onbenut voor The Citizens.

In de tweede helft lukte het City wel om vaker de trekker over te halen. À la Hakim Ziyech op Quincy Promes tikte Jesus op aangeven van Bernardo Silva de 0-2 binnen. Later zorgden Rodri (foto) en Riyad Mahrez voor de uitslag die recht deed aan het spelbeeld, al moest Ederson nog wel de eretreffer van Robbie Brady namens Burnley toestaan en wist City voor de achtste keer op rij niet de nul te houden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen