Aanvoerder Memphis maakt teleurstellende terugkeer bij Lyon

3 december 2019, 23:03

Memphis Depay's rentree bij Olympique Lyon is teleurstellend verlopen. De kersverse aanvoerder kon dinsdagavond niet voorkomen dat Lyon een thuisnederlaag leed tegen Lille (0-1). Kenny Tete begon het duel op de bank, maar viel al vroeg in.

Het betekende voor Memphis zijn eerste wedstrijd sinds trainer Rudi Garcia hem definitief aanstelde als nieuwe aanvoerder van Lyon. Omdat Memphis geblesseerd terugkeerde uit de interlandperiode, kon de aanvaller de voorgaande drie wedstrijden niet spelen.

Terug in de basis kon Memphis geen potten breken voor Lyon. Het ontbrak Les Gones aan creativiteit om serieuze mogelijkheden creëren tegen Lille. De wissel van Mempis na ruim een uur zorgde dan ook voor vraagtekens. De valse negen ging eruit voor centrale middenvelder Houssem Aouar. Prompt viel een minuut later het tegendoelpunt van Jonathan Ikoné.

Voor Tete begon en eindigde het duel in een teleurstelling. De verdediger mocht hopen op een basisplaats nadat vandaag bekend werd dat concurrent Leo Dubois lange tijd uit de roulatie is. Echter gaf Garcia tegen Lille de voorkeur aan Youssouf Koné en zette hij Tete op de bank. Door het vroege uitvallen van Koné speelde Tete nog wel ruim een uur mee. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Lyon naliet de stap naar de top-vier in de Ligue 1 te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen