'Vitesse gaat Oosting aanstellen als interim, Sturing is uit beeld'

3 december 2019, 09:16   Bijgewerkt: 3 december 2019, 09:55

Vitesse gaat Joseph Oosting voorlopig aanstellen als opvolger van Leonid Slutsky. De coach van het beloftenteam wordt tijdelijk naar voren geschoven aangezien met de Russische coach ook het grootste deel van de technische staf vertrok uit Arnhem. Ze zijn zeer tevreden met het werk van Oosting, die de honneurs waarneemt. Edward Sturing gaat dit seizoen geen rol meer vervullen bij het eerste van Vitesse.

Dat schrijft Omroep Gelderland, die verwacht dat het later dinsdagochtend officieel zal worden. Oosting gaat samenwerken met Nicky Hofs en Raimond van der Gouw, die uit de staf van Slutsky wel aanbleven en ook een rol gaan vervullen bij de nieuwe technische leiding. Een blijvende oplossing is het overigens niet, aangezien Oosting niet over de juiste trainerspapieren beschikt. Tim Cornelisse wordt voorlopig doorgeschoven uit de jeugdopleiding om met hem te gaan samenwerking. 

Sturing komt niet

Toen Edward Sturing in 2016 na het vertrek van Henk Fraser het stokje overnam, was Oosting diens rechterhand en maakte hij ook een goede indruk. Het clubicoon van Vitesse was een van de topkandidaten, maar hoorde vooralsnog niks van de Arnhemmers, zo liet hij zondag weten. Volgens De Gelderlander wil Sturing niet opnieuw interim-coach zijn en is daarom niet langer in beeld. Hij blijft actief in de jeugdopleiding van de Arnehmmers. Maurice Steijn zou op het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/360054/drie-eredivisie-clubs-laten-oog-vallen-op-populaire-steijn/,_blank,lijstje] staan bij Vitesse, na zijn vertrek bij Al Wahda. 

Hoelang de interim-periode van Oosting zal zijn – bijvoorbeeld eerst tot de winterstop –, schrijft de regionale omroep niet. Een constructie tot en met de winterstop is goed denkbaar, zoals Jay Driessen – die ook niet over de juiste papieren beschikt – bij VVV-Venlo ook heeft. Tegen Feyenoord zal hij normaliter sowieso op de bank plaatsnemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen