Ronaldo beste van Serie A, Chiellini vermoedt complot

3 december 2019, 08:31   Bijgewerkt: 3 december 2019, 08:59

Cristiano Ronaldo schitterde maandagavond in afwezigheid bij het Gouden Bal-gala. De Portugees, die als derde eindigde in de verkiezing om beste speler van de wereld, gaf er de voorkeur aan acte de présence te geven bij het Gran Galà del Calcio. Daar werd hij verkozen tot beste speler van de Serie A. In Milaan deed zijn teamgenoot Giorgio Chiellini een opmerkelijke uitspraak.

Bijna alle grote sterren waren maandagavond aanwezig in Parijs, maar Ronaldo liet het jaarlijkse gala aan zich voorbij gaan. Vermoedelijk omdat hij wist dat hij de Ballon d'Or niet zou winnen. Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi won de Gouden Bal voor de zesde keer. Hij troefde onder meer Virgil van Dijk af, die als tweede eindigde.

In Italië viel Ronaldo wel in de prijzen: de 34-jarige aanvaller kreeg de prijs voor beste speler van het afgelopen seizoen in de Serie A. "Ik wil mijn teamgenoten bedanken en iedereen die op mij heeft gestemd. Nu ik hier twee jaar speel, kan ik zeggen dat de Italiaanse competitie erg lastig is. Hopelijk sta ik hier volgend jaar weer", aldus Ronaldo, die geen woord repte over de Gouden Bal-verkiezing.

Chiellini lucht hart

Chiellini deed dat wel. De geblesseerde verdediger beweerde dat Ronaldo vorig seizoen van de Ballon d'Or is 'beroofd'. "Real Madrid besloot toen dat hij niet kon winnen. Dit seizoen was het meer in balans. Met alle respect, maar zelfs in zijn beste seizoen verdiende Luka Modric de prijs niet. Dat was een teken van Real Madrid, dat ze wilden dat hij de prijs niet meer zou winnen."

"Modric won vorig jaar de Champions League. Maar volgens die logica zou Virgil van Dijk dit jaar moeten hebben gewonnen. Of Antoine Griezmann, Paul Pogba en Kylian Mbappé voor hun geweldige prestaties op het WK. Dat Modric 'm won, slaat nergens op", aldus de routinier van Juventus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen