Heerkens geniet: "Zijn mooie tijden om voor Willem II te spelen"

Heerkens geniet: "Zijn mooie tijden om voor Willem II te spelen"

2 december 2019 – Willem II is tot nu toe de verassing van het seizoen. De Tilburges wonnen zaterdagavond met 4-0 en gaven een ware galavoorstelling weg in de eerste helft. Door de overwinning staat de ploeg van Adrie Koster inmiddels op de gedeelde vierde plek. Freek Heerkens was met een treffer belangrijk in de overwinning. "Het zijn mooie tijden om voor Willem II te spelen", zei hij afloop.Nog voor de rust stelde Willem II de zege veilig. De 3-0 van Heerkens was een geweldige dropkick van net buiten de zestien, het slotstuk van een perfecte eerste helft van de thuisploeg. "Wij hebben ze overklast, vooral in de eerste helft. Ik heb echt genoten van de avond", sprak hij op de website van de Tilburgers. "Het publiek stond op de banken aan het einde van de wedstrijd. Het zijn mooie tijden om voor Willem II te spelen."

Willem II heeft met Ché Nunnely, Evangelis Pavlidis en Mike Ndayishimiye drie klasbakken voorin, zo weet ook Heerkens. "Die gasten kunnen acties maken. Maar dan moet je jezelf wel belonen. Als dat lukt zie je wat dat doet met het team en op de tribunes. Dat geeft het vertrouwen om ook onder druk de bal rond te kunnen spelen. Ik heb een aantal combinaties gezien waar ik echt van stond te genieten."

Heerkens maakte zelf alweer zijn derde doelpunt van het seizoen. Dat is opmerkelijk te noemen, want in zijn laatste vijf seizoen scoorde Heerkens in totaal maar twee keer. Dat aantal is hij dus na vijftien wedstrijden in dit seizoen al voorbij. "Met corners en vrije trappen proberen we te variëren. Dat spreken we van tevoren af. Ze vallen de laatste tijd goed."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020