Schöne van kampioen naar degradatiestrijd: "Mis het wel"

Schöne van kampioen naar degradatiestrijd: "Mis het wel"

2 december 2019 – Lasse Schöne maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Genoa. De Deen heeft het naar zijn zin in de Italiaanse havenstad, maar geeft te kennen dat hij zijn oude club wel eens mist. "Het is anders, als ik de Champions League kijk dan mis ik het wel eens", sprak de 33-jarige middenvelder. Met Genoa zit hij al het hele seizoen in zwaar weer en vecht hij tegen degradatie.Schöne kende een geweldige periode bij Ajax, waar hij ondanks dat hij geen vaste basisplek had toch zeven jaren speelde. Afgelopen kwam de interesse vanuit Italië en maakte hij na een gesprek met Erik ten Hag de keuze om te vertrekken naar Genoa. "Daar kwam niet helemaal uit wat ik had gehoopt", zei hij tegenover Het Parool. "Er kwamen nieuwe jongens en mijn speeltijd werd misschien minder. Het is zeker niet zo dat ik niet voor mijn plek wilde vechten. Dat moet je altijd en hoort erbij. Maar ik ben de dertig al gepasseerd en dan ga je ook denken: als ik ooit nog een stap wil maken naar een andere competitie, een uitdaging wil aangaan, een avontuur wil beleven, dan moet dat nu gebeuren."

Genoa kent echt een minder seizoen dan de club gewend is. Het strijdt om degradatie en de trainer die Schöne aantrok is inmiddels ontslagen. "Ik vond het moeilijk. Bij Ajax heb ik zeven jaar het merendeel van de wedstrijden gewonnen. Nu speel je ineens tegen degradatie." Toch houdt hij vertrouwen en wil hij niet aan een eventuele degradatie denken. "We hebben gewoon overwinningen nodig. Punten. Er is veel veranderd in korte tijd. We moeten gewoon rustig blijven."

De spelverdeler keek midweeks naar Lille – Ajax en kon niet ontkennen dat hij Nederland mist. "Ajax is mijn club geworden. Daar is ons thuis. Als ik die wedstrijd kijk dan mis je het wel een beetje. Maar dit is ook een mooi avontuur en zo moet je het ook zien", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 6 december 2019